Etiketter

, , , ,

Tjingeling på er! I dag är det en väldigt glad sekreterare som skriver ett inlägg från jobbet. Jag har fått ett nytt skrivbord, äntligen! Det är ett höj och sänkbart skrivbord som jag efterfrågat en längre tid. Alltså ett motordrivet höj och sänkbart skrivbord så att jag även kan stå och arbeta. De flesta har väl höj och sänkbara skrivbord på kontor för att de ska gå att anpassa efter olika individer. Fast det betyder inte att det är ståskrivbord eller att det är motordrivna. Vanligtvis brukar de vara en vev man använder för att ställa in höjden så att skrivbordet blir ergonomiskt. Jag trycker bara på en knapp så justeras höjden efter eget önskemål.
jijid
Alla på vårat kontor har fått nya skrivbord. Vi beställde dem från Orderinvest och de har varit här med leveransen på morgonen. Nu har jag städat ordning så fint på skrivbordet och givetvis står jag upp och jobbar. Den obligatoriska kaffekoppen på högersida och allt känns verkligen toppen.

Att stå upp och arbeta påverkar hälsan jättemycket. Det är inte bra att stå upp i åtta timmar men att variera arbetsställning är superviktigt. Det är därför det är så bra med ett höj och sänkbart skrivbord. Så att jag både kan stå och sitta under arbetsdagen. Det ger kroppen en bättre blodcirkulation och minskar risken för proppar. Sedan har det även många andra positiva fördelar på arbetsrelaterade skador. Tycker att alla arbetsgivare borde ge sina kontorsarbetare ett höj och sänkbart skrivbord.

Annonser