Etiketter

,

Nu är det dags för mig att ta nya smslån. Jag vet att vissa är kritiska till det, men här ska jag berätta lite om mitt synsätt på smslån, hur jag får det att fungera samt förhoppningsvis tipsa er om hur man kan gå tillväga om man behöver ta smslån.

Jag tog mitt första smslån, även kallat snabblån, för mer än ett år sedan. Då hade min tvättmaskin gått sönder och jag var i stort behov av snabba pengar för att kunna lösa det. Givetvis hade det varit ett utmärkt tillfälle att använda sig av sparade pengar, men några sådana hade jag inte just då.

Jag tog ett så litet lån som möjligt för att jag skulle klara av utgifterna, så jag lånade inget i onödan. Jag råder alla till att fundera på just det – hur viktigt är det med pengarna för dig just nu. Kan du vänta eller inte?

Räntan på snabblån är väldigt hög, vilket gör att det inte är särskilt bra eller hållbara lån i längden. Därför såg jag det som en engångsföreteelse, alternativt en företeelse som jag utnyttja när jag verkligen behöver det (som nu igen). För mig hade det varit ännu sämre, och totalt onödigt, att ta större lån, även om räntan då är lägre.

Känner du igen dig i situationen? Då kan smslån vara något för dig, trots räntorna. Om du inte har lånat förut, men funderar på att göra det, rekommenderar jag att du läser noggrant på denna sida.

Smslån kan behövas ibland

Annonser